Waarom is cultuur belangrijk?

SCHRIJF JE HIER IN ALS JE MEE WILT DOEN AAN DIT ONDERZOEK

(je gegevens blijven vertrouwelijk natuurlijk!)

In de Proeftuin Nieuw Publiek praten we over wat u belangrijk vindt en hoopt te vinden in kunst en cultuur.
De proeftuin is een onderzoek door de Rijksuniversiteit Groningen en culturele instellingen in het Noorden.
Voor de volledige informatietekst ga naar deze pagina.

We willen dat deze blog een ruimte creëert voor dialoog waarin iedereen zich op zijn gemak en veilig voelt om deel te nemen. Daarom streven we naar een open, respectvolle en aanmoedigende gesprekssfeer waarin iedereen en elke mening welkom is.

Informatie over de Proeftuin

Na het lezen van deze tekst bent u geïnformeerd over het onderzoek Proeftuin Nieuw Publiek, dat wordt uitgevoerd door de onderzoeksgroep Arts in Society van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Drenthe, met medewerking van een aantal culturele instellingen in Friesland, Groningen en Drenthe. 

De onderzoekers zijn:

Dr. Johan Kolsteeg (projectleider)

Prof. Dr. Barend van Heusden

Dr. Sara Strandvad

Dr. Marlieke Wilders

Dr. Quirijn van den Hoogen


Doel van het onderzoek 

De Proeftuin heeft als doel onderzoek te doen naar de aansluiting van het aanbod van culturele instellingen met de leefwereld van het publiek, en het 'niet-publiek', ofwel mensen die niet snel gebruik maken van cultureel aanbod. De methode van het onderzoek is kwalitatief, wat in dit geval betekent dat onderzoekers en culturele professionals in gesprek gaan over hoe u cultuur ervaart en over thema's die betrekking hebben op het gebruik maken van cultureel aanbod in uw regio.  

Methode en gegevens

Het blog is openbaar, en uw bijdrage is dus voor iedereen leesbaar en vindbaar, net als op anders sociale media. Informatie die in dit blog wordt verzameld kan deel uit gaan maken van het onderzoek. Gegevens en bevindingen zullen in rapporten nooit traceerbaar zijn naar afzenders op dit blog. 

Als u bijdraagt aan dit blog maakt u deel uit van een openbaar gesprek en de informatie blijft op het blog openbaar beschikbaar. De informatie kan worden gedownload voor verder gebruik door de onderzoekers, maar zij gaan er zorgvuldig mee om. Gegevens die van dit blog worden gedownload zullen worden geanonimiseerd en zijn daarna niet meer traceerbaar naar personen. Alleen onderzoekers betrokken bij dit project hebben toegang tot die gegevens. 

De gegevens worden verzameld om de hoofdvraag van dit onderzoek te kunnen beantwoorden.  Informatie die geen betrekking heeft op het doel van het onderzoek kan worden verwijderd. 

In geanonimiseerde vorm zullen de data worden opgeslagen onder de gebruikelijke regelingen voor gegevensbeheer van de RUG. Er is geen vervolgonderzoek waarvoor u gericht kunt worden uitgenodigd. 

Redactie van het blog

Het blog wordt gemodereerd, bijdragen die als niet passend kunnen worden ervaren zullen worden verwijderd. 

Tot slot

U kunt op elk moment uw deelname beëindigen en de onderzoekers vragen uw gegevens van het blog te verwijderen. 

Het onderzoek loopt naar verwachting tot 31 december 2021, uiterlijk 1 april 2022 zal dit blog verwijderd worden. 

Wij houden u graag op de hoogte van de voortgang van het onderzoek, en delen graag de resultaten met u. Laat daarvoor uw email adres achter om updates te ontvangen, of bezoek dit blog regelmatig. Uiteraard zal uw email adres voor geen ander doeleinde gebruikt worden. 

Als u klachten heeft over dit onderzoek kunt u terecht bij de hoofdonderzoeker Dr. Johan Kolsteeg, via het email adres j.a.c.kolsteeg@rug.nl. 



0 reacties: